SALUT I BENESTAR

saludEs coneix com fruit sec aquell fruit que en la seva composició natural (sense manipulació humana), conté menys d’un 50% d’aigua.  

Els fruits secs és un dels aliments més complerts, energètics i rics en minerals i nutrients com la vitamina A, la E, vitamines del grup B, àcids grassos Omega-3, a més de minerals com el zinc, calci, fòsfor, magnesi, coure, ferro, entre d’altres.

Són alts en contingut de fibra, oligoelements i antioxidants, i contenen una composició única que els posa en un dels nivells més elevats en l’alimentació saludable i preventiva de malalties cardiovasculars i aquelles relacionades amb el deteriorament de l’edat.

Degut a la gran concentració de nutrients, el seu contingut en fibra i proteïnes vegetals, els fruits secs són aliats d’una bona salut cardiovascular, ja que les seves grasses saludables així com el seu alt contingut en potassi, protegeix els nostres vasos sanguinis, ajuda a reduir la pressió arterial i a disminuir el colesterol dolent mentre que augmenta el colesterol bo en sang.

A més a més, té una gran quantitat d’antioxidants i potents neutralitzadors dels radicals lliures més enllà de la seva vitamina E que protegeix a les cèl·lules davant l’oxidació i l’envelliment. Per altra banda, posseeixen nutrients importants per a deportistes, ja que els seus minerals ajuden al funcionament neuromuscular a la vegada que ofereixen calories derivades de bons nutrients.